ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ KEEP FIT

Tο Σάββατο 13-2-2016 YOGA NIDRA στο Keep Fit στις 18:00-19:00

γυμναστήριο-θεσσαλονικη-μαρτιου-keepfit-yoga

YOGA NIDRA. Realise your life purpose, connect with your’s desire

Γιόγκα Νίντρα σημαίνει ύπνος με κάποιο ίχνος επίγνωσης. Είναι μια ενδιάμεση κατάσταση του νου ανάμεσα στην εγρήγορση και στο όνειρο. Όταν ασκήστε στη γιόγκα νίντρα ανοίγετε τα  βαθύτερα επίπεδα του νου σας. Αυτή τη στιγμή λειτουργεί ο σκεπτόμενος νους σας ,αλλά όταν μπορέσετε να χαλαρώσετε ανοίγουν τα υποσυνείδητα και ασυνείδητα επίπεδα του νου. Αν εξασκείστε στη γιόγκα νίντρα τότε η φύση του νου μπορεί να αλλάξει, ασθένειες μπορεί να θεραπευτούν και η δημιουργική σας ευφυία μπορεί να αποκατασταθεί. Ο υποσυνείδητος και ασυνείδητος νους είναι οι πιο ισχυρές δυνάμεις στην ανθρώπινη ύπαρξη. Ο υποσυνείδητος νους είναι ένα πολύ υπάκουος μαθητής και εκτελεί αμέσως τις εντολές που του δίνετε. Το πιο αποτελεσματικό μέσο εκπαίδευσης του νου έγκειται  στην «ΣΑΝΚΑΛΠΑ» , την απόφαση που καλείστε να πάρετε στην αρχή και το τέλος της πρακτικής. Είναι μια απόφαση να γίνετε κάτι ή να κάνετε κάτι στη ζωή σας. Η σανκάλπα είναι ένας σπόρος που δημιουργείτε εσείς και τον φυτεύετε στο  νου σας . Όταν ο νους είναι καθαρός, η σανκάλπα αναπτύσσεται εξαίρετα. Μέσω της διαχείρισης και χαλάρωσης της τριπλής έντασης, της έντασης που είναι συσσωρευμένη στο σώμα, το νου και τα συναισθήματα , ο νους θα έχει προετοιμαστεί έτσι ώστε να φυτέψετε τον σπόρο σωστά και τότε αυτός θα φυτρώσει στη ζωή σας. Στην πραγματικότητα  η γιόγκα νίντρα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να κατευθυνθεί ο νους έτσι ώστε να επιτύχει το οτιδήποτε.

Η άσκηση της γιόγκα καθιστά κάποιον ικανό να αποκτήσει πρόσβαση στις διαισθήσεις του νου, και να βρει μέσα του τις απαντήσεις σε όλα τα προβλήματα.

Η γιόγκα νίντρα γίνεται υπό την καθοδήγηση του δασκάλου και αποτελείται από : Την πρατυαχάρα δηλ. το αποτράβηγμα των αισθήσεων, την σανκάλπα θετική απόφαση, την σωματική χαλάρωση με την περιφορά της συνειδητότητας, Επίγνωση της αναπνοής, την συναισθηματική χαλάρωση, την νοητική χαλάρωση με οραματισμούς  ιστοριών και εικόνων, και στην Ντάρανα , την συγκέντρωση του νου σε ένα αντικείμενο ή μια εικόνα.

Οι ασκούμενοι θα πρέπει να έχουν χαλαρή ενδυμασία και να έχουν μαζί τους και μια κουβερτούλα για να διατηρείται το σώμα ζεστό. Θερμή παράκληση η προσέλευση να γίνει τουλάχιστον 10 λεπτά νωρίτερα!

Υπεύθυνη μαθήματος: Νιώτη Δέσποινα

Γενική είσοδος: 5€ (ισχύει για μη μέλη του γυμναστηρίου μας)

 

Tο Σάββατο 13-2-2016 YOGA NIDRA στο Keep Fit στις 18:00-19:00

YOGA NIDRA! Realise your life purpose, connect with yours heart desire