ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ KEEP FIT

Yoga Kids – Special Session Σάββατο 28/05/2016 @ 18.00

Yoga Kids – Special Session Σάββατο 28/05/2016 @ 18.00

 

H γιόγκα για παιδιά βοηθάει τα παιδιά με τον ίδιο τρόπο που βοηθάει και τους ενήλικες, δηλαδή βελτιώνει την ευλυγισία, τη δύναμη, την ισορροπία τους. Οι αναπνοές και οι τεχνικές οραματισμού, τους μαθαίνουν διάφορους τρόπους για να χαλαρώνουν, να συγκεντρώνονται και να αναπτύσσουν αυτοέλεγχο και αυτοπειθαρχία. Μέσα από διάφορες φυσικές ασκήσεις σε μορφή παιχνιδιού, τα παιδιά ενεργοποιούν τη φαντασία τους, απελευθερώνουν την ενέργειά τους και μαθαίνουν για τη φύση και τα ζώα, σε ένα διασκεδαστικό και ασφαλές περιβάλλον.

Η βασική ιδέα των μαθημάτων Γιόγκα για παιδιά είναι να βάλει τα πρώτα θεμέλια για τη σωματική και διανοητική τους ανάπτυξη. Η γιόγκα μπορεί να βοηθήσει σε μεγάλο βαθμό το παιδί να εξερευνήσει και να μάθει τα μέρη του σώματός του να ηρεμήσει να συγκεντρωθεί και να αποκτήσει αυτοπεποίθηση. Μία τάξη παιδικής γιόγκα είναι διασκεδαστική. Τα παιδιά παριστάνουν το σκύλο, τη γάτα, το λιοντάρι, το περιστέρι και ένα σωρό άλλα ζώα και πτηνά. Γελούν και ιδρώνουν χωρίς να πιέζονται.

Οι αναπνευστικές ασκήσεις αυξάνουν το εύρος της αναπνοής και τονώνουν τις κυψελίδες των πνευμόνων. Στις ασκήσεις συγκέντρωσης τα παιδιά συγκεντρώνονται σε πράγματα, παιχνίδια, μέλη του σώματος ή καταστάσεις που ορίζει ο δάσκαλος και μέσα από την ολιγόλεπτη σιωπή εκπαιδεύονται σιγά-σιγά να συγκεντρώνονται, να σιωπούν και να ακούν.

yoga-kids-keepfit-gimnastirio-thessaloniki

«….το πεπρωμένο όλου του κόσμου εξαρτάται από τα μικρά παιδιά. Αν θέλετε να δείτε μια ασημένια ακτίνα φωτός στον ορίζοντα, εκείνος που θα πρέπει να γίνει πνευματικός δεν είστε ούτε εσείς, ούτε εγώ, αλλά τα παιδιά». Σουάμι Σατυανάντα Σαρασουάτι.”

 

Θερμή παράκληση η προσέλευση να γίνει τουλάχιστον 10 λεπτά νωρίτερα!

 

Σάββατο 28 Μαΐου 18.00 – 19.00

Είσοδος επισκεπτών: 5€

Tags: , , ,