ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ KEEP FIT

Latin χοροί: Τango!

 

Tango_dance_Keepfit_ΧορόςΜε τον όρο «Latin Χοροί » αναφερόμαστε σε χορούς που κατάγονται από τη Λατινική Αμερική ή χορούς που το στυλ τους μοιάζει με αυτό των χορών της Λατινικής Αμερικής. Οι Latin χοροί χορεύονται συνήθως σε ζευγάρια, είναι σε πιο γρήγορο ρυθμό από τους Ευρωπαϊκούς χορούς, είναι περισσότερο αισθησιακοί, δίνουν μεγαλύτερο βάρος στη σωστή ρυθμική έκφραση και τέλος συνδυάζουν ρυθμό, ελευθερία έκφρασης και πάθος. Ας γνωρίσουμε καλύτερα τον δημοφιλέστερο ίσως εκπρόσωπο των Latin χορών, το Tango!

Το Tango (τάνγκο) έκανε την εμφάνιση του στην Αμερικάνικη ήπειρο γύρω στο 1910 – 1914 και σύντομα έγινε δημοφιλές στο χορευτικό κοινό με τις ασύμμετρες και πρωτότυπες φιγούρες, οι οποίες δίνουν φινέτσα στον χορό αυτό. Πολλοί πίστευαν ότι το Tango προέρχεται από την Αργεντινή. Αυτό όμως είναι μόνο η αρχή της ιστορίας, γιατί πράγματι τα πρώτα ίχνη του Tango ανάγονται στον 19ο  αιώνα στους λαϊκούς τοπικούς χορούς της Αργεντινής. Όμως η Βραζιλία, η Ισπανία και το Μεξικό προσέφεραν πολλά ώστε να διαμορφώσει ο χορός το στυλ που έχει σήμερα.

Έχει χαρακτηριστεί ως σύγχρονος χορός της φωτιάς γιατί οι φιγούρες του είναι συγχρόνως δραματικές και δυναμικές, οι κινήσεις απαλές και κοφτές. Είναι ο χορός που η γυναίκα αφήνει να φανούν τα πόδια της μέσα από άνετα φορέματα με αέρινα υφάσματα, καθώς και το μπούστο μέσα από το ντεκολτέ, ενώ αντίστοιχα ο άντρας προβάλλει το μπροστινό μέρος των γοφών, φορώντας στενά υφασμάτινα παντελόνια. Εξάλλου, η φιγούρα, που ονομάζεται κόρτε και στην οποία ο καβαλιέρος «κολλάει» την ντάμα πάνω του, είναι η πλέον χαρακτηριστική που επιβεβαιώνει το στόχο των δύο πλευρών για την ανάδειξη των ιδιαίτερων αυτών σημείων του σώματος τους. Ο χορός απαιτεί ευελιξία, ως εκ τούτου οι καθηγητές προτείνουν να αποφεύγονται τα σκληρά υφάσματα όπως είναι το τζιν.

Εγγραφείτε στα ειδικά τμήματα Latin Χορών του γυμναστηρίου μας και χορέψτε Tango μαζί μας! Δείτε το πρόγραμμα εδώ.