ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ KEEP FIT

Αδυνατίστε με σεξ…άσκηση!

 

Sex_ askisi_Αδυνάτισμα

Αν αναβάλετε συνεχώς την ημέρα που θα γραφτείτε στο γυμναστήριο ή βρίσκετε δικαιολογίες για να  παραλείπετε προπονήσεις  επειδή βαριέστε την «μονότονη» άσκηση, έχουμε καλά νέα για σας. Υπάρχει μια μορφή άσκησης την οποία οι περισσότεροι άνθρωποι δε βρίσκουν βαρετή, το σεξ!  Είναι επιστημονικά τεκμηριωμένο ότι, αν  κάνετε  συχνό σεξ, μπορετέ να πετύχετε αυτό είναι αυτό που λεμέ «με ένα σπάρο, δυο τριγώνια» Και αυτό γιατί, η σεξάσκηση, όχι μόνο βοηθά στην απώλεια βάρους και τη διατήρηση της γραμμής σας, αλλά τα αυξημένα επίπεδα  τεστοστερόνης, της βασικής σεξουαλικής ορμόνης (και για τα δυο φύλλα) σας αυξάνουν με τη σειρά τους τη σεξουαλική επιθυμία. Πώς γίνεται αυτό;

Καταρχήν κάνοντας σεξ για 30 λεπτά  καίτε από 30 έως 350 θερμίδες ανάλογα με την ένταση και τις εναλλαγές κατά τη διάρκεια της πράξης. (Πριν βιαστείτε να το υποτιμήσετε σκεφτείτε ότι με μισή ώρα περπάτημα καίτε μόλις 85 θερμίδες.) Έτσι, με πέντε « επαναλήψεις» την εβδομάδα μπορείτε να κάψετε περίπου 1650 θερμίδες ενώ όπως είναι φυσικό   οποίους απ΄ τους δύο συντρόφους είναι πιο δραστήριος είναι εκείνος που θα έχει καλύτερα αποτελέσματα. Επιπλέον, το σεξ αυξάνει το μεταβολισμό και συμβάλλει στην ανάπτυξη  του μυϊκού ιστού, ενισχύει  την παραγωγή αυξητικής ορμόνης στον άνθρωπο.

Εξάλλου, ο   οργασμός εγκρίνει ενδορφίνες στον εγκέφαλο, όπως  η  σοκολάτα χωρίς όμως να σας επιβαρύνει με περιττές θερμίδες. Οι ενδορφίνες είναι οι ορμόνες της ευτυχίας, οι οποίες αλλάζουν τη διάθεσή μας,  προκαλούν ευφορία, μειώνουν την κατάθλιψη άρα ενισχύουν τη σεξουαλική επιθυμία και  δραστηριότητα. Η αυξημένη σεξουαλική δραστηριότητα, απ΄ την άλλη πλευρά, βοηθά τις γυναίκες να παράγουν περισσότερα οιστρογόνα, τα οποία τις κάνουν να αισθάνονται πιο ελκυστικές, όμορφες και σέξι.  Συμπέρασμα; Όσο περισσότερο σεξ κάνετε, τόσο περισσότερο βάρος χάνετε. Και  όσο χάνετε βάρος τόσο καλύτερη γίνεται η σεξουαλική σας ζωή!

Εκτός όμως από την καύση  θερμίδων και απώλεια βάρους, το σεξ μειώνει το στρες και την αϋπνία,  αυξάνει τον καρδιακό ρυθμό, βελτιώνει την κυκλοφορία  του αίματος, τονώνει τους μύες, μετατρέπει την  κακή χοληστερόλη  (LDL) σε  καλή (HDL), αναζωογονεί το μυαλό και το σώμα και μας κάνει  πιο ξεκούραστους και ευτυχισμένους, ενισχύοντας  το συναισθηματικό δέσιμο με το  με τον/την σύντροφό μας!

 

 

Tags: , , , , ,