ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ KEEP FIT

Συμβουλές για ένα καλοκαίρι γεμάτο… fitness!

Το καμπανάκι για τις καλοκαιρινές διακοπές χτυπά και ήδη πολλοί από εσάς έχετε γεμίσει τις αποσκευές σας, για κοντινούς ή και μακρινούς προορισμούς αναψυχής. Παρόλα αυτά, το καλοκαιράκι κρύβει πολλούς κινδύνους που ενδέχεται να σταθούν εμπόδιο στην πρόοδο και την εξέλιξη που πραγματοποιήσατε μέχρι σήμερα. Γιατί λοιπόν να χαθούν οι ατελείωτες ώρες μέσα στο γυμναστήριο και στις αίθουσες προγραμμάτων, για μία σύντομη περίοδο ανεμελιάς και εφήμερης χαλάρωσης; Μπορείτε βέβαια να απολαύσετε τον αυγουστιάτικο ήλιο χωρίς στερήσεις, αλλά με εγκράτεια και σύνεση ως προς τους υπόλοιπους καλοκαιρινούς πειρασμούς, ακολουθώντας τις παρακάτω συμβουλές.

  1. Μην παραλείπετε γεύματα. Η πρώτη και χρυσή συμβουλή, η οποία ισχύει ανεξαρτήτως εποχής, έρχεται για να σας υπενθυμίσει πόσο σημαντικό είναι να γεμίζετε τη μέρα σας με μικρά γεύματα, ώστε να νιώθετε πλήρεις κατά τη διάρκεια της μέρας και να καταπολεμήσετε αποτελεσματικά τις βραδινές λιγούρες (που όλοι γνωρίζουμε ότι δεν έχουν αίσιο τέλος για τον οργανισμό σας). Μην ξεχνάτε να συνοδεύετε τα γεύματά σας με τους πιστούς συμμάχους σας, που είναι το άφθονο νερό, τα φρέσκα φρούτα και λαχανικά.
  2. Οργανώστε την καθημερινή σωματική σας άσκηση. Οι καλοκαιρινές διακοπές δεν θα πρέπει να είναι η δικαιολογία που δεν γυμνάζεστε. Προσπαθήστε να διατηρήσετε τη φόρμα σας, προσθέτοντας μία ποικιλία ασκήσεων στο καθημερινό σας πρόγραμμα. Και αν απολαμβάνετε ανέμελοι τα δροσιστικά κοκτέιλ, κάτω από τον καλοκαιρινό ήλιο, να θυμάστε πως η αφοσίωση στους στόχους σας θα σας προτρέψει να αφιερώσετε λίγο χρόνο στην καθημερινή σας εκγύμναση.
  3. Η ξεκούραση είναι το κλειδί. Οι χαλαρωτικές βραδιές έξω από την ρουτίνα της πόλης είναι από μόνες τους μία πηγή ηρεμίας, σωματικής και πνευματικής τόνωσης. Βέβαια, υπάρχουν περιπτώσεις όπου οι καλοκαιρινές νύχτες υπό το φως του φεγγαριού, μας κρατούν ξύπνιους μέχρι τις πρωινές ώρες και παραμελούμε το βασικό συστατικό της ξεκούρασης, το οποίο είναι ο ύπνος. Ποιος μπορεί να πει όχι στην όμορφη καλοκαιρινή ατμόσφαιρα; Δεν χρειάζεται να θυσιάσετε τις βραδινές σας εξόδους, αρκεί να τηρείτε το κλασσικό, αλλά διαχρονικό: «παν μέτρον άριστον».

Copyright 2016 KeepFit γυμναστήριο Θεσσαλονίκη

Tags: , , , ,