ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ KEEP FIT

Shotokan Karate

shotokan poster-PREVIEW

Τα οφέλη του Shotokan Karate στα παιδιά

 

Τα οφέλη του  Shotokan KARATE εκτείνονται σε ένα ευρύ φάσμα φυσικών, διανοητικών και κοινωνικών ιδιοτήτων, των οποίων η εκμάθηση και βελτίωση γίνεται μέσω της εκπαίδευσης των πολεμικών τεχνών με ιδιαίτερο τρόπο (κυρίως ιαπωνικής κουλτούρας)

Αντοχή : Η προπόνηση δυναμώνει την καρδιά, βοηθά στον έλεγχο του σωματικού βάρους και βελτιώνει την αντοχή. | Δύναμη : οι πολεμικές τέχνες ασκούν όλες τις μυϊκές ομάδες με γενικές ασκήσεις ενδυνάμωσης και εκρηκτικότητας. | Ευλυγισία, κινητικότητα, ισορροπία, αντανακλαστικά : οι ειδικές ασκήσεις των πολεμικών τεχνών (διατατικές, «ανοίγματα», συνδυασμοί κινήσεων, ασκήσεις ισορροπίας, αναπνοών κ.α) βελτιώνουν την νευρομυϊκή συναρμογή και τον έλεγχο των κινήσεων. | Ασφάλεια και αυτοάμυνα : τα παιδιά μπορεί στην εποχή μας να αντιμετωπίσουν πολλούς και σοβαρούς κινδύνους στη γειτονιά, στο σχολείο ή στο δρόμο, από συνομήλικους ή ακόμα και από μεγαλύτερα παιδιά ή ενήλικους. Η δυνατότητα να υπερασπιστούν τον εαυτό τους, τους δίνει μια αίσθηση ασφάλειας. | Ικανότητα εκμάθησης και συγκέντρωσης : τα παιδιά μαθαίνουν να εκτελούν σύνθετες και καινούργιες τεχνικές, πράγμα που απαιτεί πλήρη αυτοσυγκέντρωση. | Προσδιορισμός στόχων : Η σταδιακή εκμάθηση μπορεί να βοηθήσει και εκτός πολεμικών τεχνών, π.χ. στην εκμάθηση κολύμβησης, ηλεκτρονικών υπολογιστών, ξένων γλωσσών ή στο διάβασμα του σχολείου. | Πειθαρχία : η οργανωμένη φύση των πολεμικών τεχνών ενθαρρύνει μια βαθιά αίσθηση αυτοπειθαρχίας στους μαθητές. | Συναδελφικότητα : οι μαθητές αισθάνονται μια ισχυρή αίσθηση της συναδελφικότητας μεταξύ τους. | Αυτοσεβασμός : Οι πολεμικές τέχνες χτίζουν τον αυτοσεβασμό με την παροχή μικρών προκλήσεων που οδηγούν σε επιτυχία. Οι μαθητές διδάσκονται να υπερνικούν τις προκλήσεις τους μέσα από την προπόνηση. | Σεβασμός : ο σεβασμός είναι εγγενής στις πολεμικές τέχνες. Οι μαθητές δείχνουν σεβασμό ο ένας στον άλλον, στο δάσκαλό τους και στη σχολή. | Ηρεμία : οι πολεμικές τέχνες λόγω των έντονων ασκήσεών τους επιτρέπουν στους μαθητές να απελευθερώσουν τη νευρικότητά τους πάνω στην άσκηση. Η εκτόνωση είναι πάντα ένας τρόπος να διασκορπιστεί ο θυμός. | Δημιουργία συνηθειών άσκησης : έχει αποδειχθεί πως τα παιδιά που ασκούνται συστηματικά στην παιδική ηλικία έχουν σημαντικά μεγαλύτερες πιθανότητες να ασκούνται και σαν ενήλικες, σε σχέση με τα παιδιά που δε γυμνάζονται, με όλα τα γνωστά οφέλη που αυτό θα έχει στην υγεία και την ποιότητα της ζωής τους. | Εναρμόνιση του δείκτη νοημοσύνης (Ι,Q) με το δείκτη συναισθημάτων (E,Q).: Είναι επιστημονικά αποδεκτό ότι πέρα από το δείκτη νοημοσύνης υπάρχει ένας άλλος δείκτης αυτός των συναισθημάτων, ο οποίος αυξάνεται και ανεβαίνει όσο ανεβαίνουν οι συναισθηματικές εμπειρίες ,οι γρήγορες εναλλαγές αντίθετων συναισθημάτων (φόβου- ηρεμίας, ικανότητας -ανικανότητας, προσπάθεια-εγκατάλειψης).

Τα παιδιά επίσης μαθαίνουν καλύτερα όταν υπάρχει μια ρουτίνα. Από τη στιγμή που έχουν ξεκινήσει κάποιο πρόγραμμα θα αρχίσουν να αισθάνονται ασφαλείς, και όταν νιώσουν ασφαλείς θα γίνονται καλύτεροι μαθητές.

ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΘΕΟΦΑΝΗΣ – ΚΑΤΟΧΟΣ 2ου NI DAN SHOTOKAN

Πιστοποιημένος Προπονητής  από την Γ.Γ αθλητισμού

SHOTOKAN KARATE for kids: Τρίτη & Πέμπτη 18.00 – 19.00

SHOTOKAN KARATE ενηλίκων: Τρίτη & Πέμπτη 21.30 – 22.30